Sırbistan Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Sırbistan Vatandaşlığı

SIRBİSTAN OTURMA İZNİ

Dışişleri Bakanlığı'nın onaylanması için herhangi bir şart bulunmamakla birlikte, Yabancılar vatandaşlarına barınma hizmeti veren yasal ve gerçek kişiler ile yabancılardan ziyaret alan bir kişi, Yabancı vatandaşları ziyaretinden 24 saat içinde yetkili makama bildirmekle yükümlüdür. Ziyaret için yabancı vatandaşın geliş zamanı da belirtilmelidir. Daha önce bahsedilen barınma hizmetlerini kullanmayan yabancı bir vatandaş, geçici ikamet yerine varıştan sonraki 24 saat içerisinde veya yerinde adres değişikliği gününden itibaren yetkili mercie adresini veya adresini değiştirmesini bildirmekle yükümlüdür ; geçici ikametgahı uygun olacak şekilde.
Geçici ikamet, 90 günden daha uzun bir süre için bir yıla kadar uzatılabilir ve aynı dönemde uzatma imkânı bulunabilir; Mali açıdan yeterli imkanları bulunan yabancı uyruklu kişi tarafından onaylanabilir. Geçici ikamet sebepleri, Kanunda belirtilen geçici ikamet amacı ile (iş, çalışma, ekonomik veya diğer mesleki etkinliklerin icrası, eğitim, bilimsel araştırma) haklı ve gerekçeli olarak sağlık sigortasına sahiptir. Pratik eğitim, uluslararası öğrenci değişim programlarına katılım ve / veya diğer bilimsel / eğitim faaliyetleri, aileye yeniden katılma). Geçici ikamet süresinin uzatılması durumunda Yabancı Vatandaş, geçici ikamet süresinin bitiminden en az 30 gün önce başvuruyu yetkili makamlara bildirmek zorundadır. Geçici ikamete izin verdiği belgenin bir seyahat belgesine Yabancı Vatandaş. Seyahat belgesinin geçerlilik süresi, izin belgesinin verildiği süreden en az altı ay daha uzun olmalıdır.
(Aşağıdaki koşullardan biri uyarınca bir Yabancı Vatandaşa kalıcı ikamet izni verilebilir:
⦁Sürekli ikamet için başvurmadan önce, geçici ikamet iznine bağlı olarak Sırbistan Cumhuriyeti'nde herhangi bir kesinti olmaksızın en az beş yıl kalmış olan kişi;
⦁ Sırbistan Cumhuriyeti vatandaşı ya da en az üç yıl süreyle ikamet eden yabancı bir vatandaşla evli olan;
⦁Sırbistan Cumhuriyeti'nde geçici olarak ikamet eden ve reşit olmayan bir kişi ve ebeveynlerinden birisi Sırbistan Cumhuriyeti vatandaşı veya diğer ebeveynin izni ile daimi ikamet eden yabancı bir vatandaş
⦁Sırbistan Cumhuriyeti topraklarına atadan gelen bağlantıları bulunan; İnsani sebeplerden ötürü geçici ikamet iznine sahip olan veya Sırbistan Cumhuriyeti'nin çıkarına olan kimse ve kimselere ;
⦁vekalet eden.
Onay almak için gerekli olan yukarıda belirtilen ikamet yerleri için, başvuru sahibinin, talebin esasına dair belge olarak, talep temeline bağlı olarak değişen bazı belgeler sağlamalıdır, örn. bir tüzel kişilik, şube veya bankanın kurulması amacıyla şirketin kayıt belgesi ve ticari banka hesap cirolarının onaylanması gibi.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Sırbistan Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Sırbistan Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Sırbistan vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Sırbistan'da ikamet etmek isteyen gurbetçilerden geçici ikamet D tipi vizesi isteniyor. Ülkeye giriş yaptıktan sonraki 24 saat içinde ikamet bölgesi içindeki bir polis karakoluna kayıt yaptırmak zorundalar. Buna ek olarak, ikamet tezkeresi almaya hak kazananlar, başvuruyu kendi topraklarında yabancının ikametgahını kaydettikleri İçişleri Sekreterliğine teslim etmelidir. Normal olarak, başvuruyu işleme koymak üç haftadan az sürer ve geçici oturma izni bir yıla kadar bir süre için verilir. Geçici oturma izninin sona ermesi üzerine bir yıl daha uzatılabilir. Oturma izninin sahibi ayrıca herhangi bir adres değişikliğini yerel polise bildirmekle yükümlüdür.
Yurtdışında kalış süresince, pasaportlar, Sırbistan Cumhuriyeti pasaportuna sahip kişiler için hakkında kimlik belgesi ve vatandaşlık belgesi olarak hizmet edebilir. Pasaport, münhasıran adının verildiği kişi tarafından kullanılabilir. Yabancı bir ülkede kaldığınız süre boyunca, pasaportunuza iyi bakmanız gerektiği konusunda uyarılırsınız. Pasaportunuzun kaybolması veya hasar görmesi durumunda, Sırbistan Cumhuriyeti'nin en yakın diplomatik veya konsolosluk misyonuna hemen başvurmanız tavsiye edilir.
Sırbistan Cumhuriyeti'nin biyometrik bir pasaportuna ihtiyacınız varsa :
Sırbistan Cumhuriyetinin biyometrik pasaportları, içişleri ile sorumlu yetkili makam tarafından verilir. Biyometrik pasaport başvuruları, yurtdışında Sırbistan Cumhuriyetinin diplomatik veya konsolosluk misyonlarına sunulabilir. Biyometrik pasaport başvuruları bizzat sunulmalıdır. Başvuruların reşit olmayan çocuklar için sunulması halinde, bunların varlığı da gerekecektir.
Başvuru formuna aşağıdaki orijinal belgeler eşlik etmelidir:
⦁vatandaşlık belgesi (en geç bir yıl içinde verilir) sadece biyometrik pasaportun ilk ihracı için geçerlidir. Her müteakip ihraç için vatandaşlığa ilişkin kanıt, ancak personel verilerinin değişmesi durumunda gereklidir;
⦁Doğum belgesi
⦁kimlik belgesi: ör. biyometrik pasaport, eski mavi pasaport veya nüfus cüzdanı.
Doğuştan Sırbistan Cumhuriyeti vatandaşı olmak
Çocuğun doğumunu, Sırbistan Cumhuriyetinin vatandaşlarının kayıtlarına geçirilebilmesi için Sırbistan Cumhuriyeti'nin ilgili diplomatik ya da konsolosluk misyonuna rapor etmeyi ihmal etmemelisiniz. Ebeveynler doğum anında Sırbistan Cumhuriyeti vatandaşıysa, eğer yaşınız 23 yaşın altındaysa ve bir çocukken vatandaşlığı olmadan ayrılmış ve kayıtlı değilseniz, bir başvuru yapmanız gerekir. bu etki Sırbistan'ın Cumhuriyeti diplomalı veya konsolosluk misyonuyla ilişkilendirilir.
Kabul yoluyla vatandaşlığın kazanılması
A) Eğer bir yabancıysanız ve Sırbistan Cumhuriyeti'nde daimi ikametgahınız varsa, aşağıdaki şartları yerine getirirseniz Sırbistan Cumhuriyeti vatandaşlığı elde edebilirsiniz:
⦁18 yaşını doldurduğunuz ve iş kapasitenizden yoksun bırakıldığınızı;
⦁yabancı bir vatandaşlıktan serbest bırakıldığınızı veya Sırbistan Cumhuriyeti vatandaşlığına kabul edildiğinde kendisini serbest bırakılacağına dair delil sunduğunuzu;
⦁başvuruyu göndermeden önce kesintisiz olarak Sırbistan Cumhuriyeti topraklarına daimi ikametgahınızı en az üç yıl boyunca kaydettiğinizi;
⦁Sırbistan Cumhuriyeti'ni ülkeniz olarak gördüğünüze ilişkin imzalı bir beyan gönderdiğinizi.
B) Sırbistan Cumhuriyeti vatandaşına en az üç yıl evli olan ve Sırbistan Cumhuriyetinde daimi ikamet izni bulunan bir yabancıysanız, Sırbistan Cumhuriyeti vatandaşlığına kabul edilebilirsiniz. Sırbistan Cumhuriyeti'ni ülkeniz olarak gördüğünüze ilişkin imzalı bir bildiri gönderin.
C) Sırbistan Cumhuriyetinden bir göçmen veya bir torun iseniz, 18 yaşınızı doldurduysanız ve iş hacminizden ayrılmadıysanız ve kendinizce imzalanmış bir bildirim gönderirseniz, Sırbistan Cumhuriyeti vatandaşlığına kabul edilebilirsiniz. Sırbistan Cumhuriyeti ülkeniz olacaktır. Sırbistan Cumhuriyeti vatandaşlığına kabul için yabancı vatandaşlıktan serbest bırakılmanız gerekmez, yani çifte vatandaşlığa sahip olabilirsiniz (Sırbistan Cumhuriyeti'nde yaşamak zorunda değilsiniz ve orada ikamet etmek zorunda değilsiniz).
D) Sırbistan'da daimi ikamet izniniz yoksa ve Sırp halkına mensupsanız, yabancı bir vatandaşlıktan serbest bırakılmaksızın Yasanın 23. maddesine göre Sırbistan Cumhuriyeti vatandaşlığına kabul edilebilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey, 18 yaşını doldurmuş olmak, iş kapasitenizden yoksun bırakılmamanız ve Sırbistan Cumhuriyeti'ni ülkeniz olarak gördüğünüze dair yazılı bir açıklama göndermenizdir.


Sırbistan vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Belirli koşullar altında, Sırbistan Cumhuriyeti vatandaşı olabilir, Sırbistan vatandaşlarının kaydına girebilirsiniz. Sırp vatandaşlığını elde etme bu şekilde, aşağıdakileri içeren Yasanın 52. maddesi uyarınca düzenlenmiştir:
"Bu yasanın amaçları doğrultusunda, Sırbistan Cumhuriyeti vatandaşı, 27 Şubat 2005 tarihinde, eski SFRY'nin başka bir cumhuriyetinin veya başka bir devletin vatandaşı olan SFRY'nin herhangi bir vatandaşı anlamına gelir. Eski SFYY topraklarında ve Sırbistan Cumhuriyeti topraklarına en az dokuz yıl kalıcı olarak ikamet edip ve Sırbistan Cumhuriyeti vatandaşı olarak gördüğü bir beyanını sunması halinde ve Sırbistan Cumhuriyeti vatandaşlarının kayıtlarına geçirilmek üzere başvuruda bulunduysa,
Bu maddenin 1. fıkrasında atıfta bulunulan imzalı bildiri, vatandaşının sürekli ikamet ettiği bölgedeki iç işleri sorumlu yetkili tarafından açılmalıdır.
İşbu Yasanın amaçları doğrultusunda, Sırbistan Cumhuriyeti vatandaşı, 3 Haziran 2006'da Sırbistan Cumhuriyeti topraklarında ikamet etmiş olan bir Karadağ vatandaşı anlamına gelir; / kendisini Sırbistan Cumhuriyeti vatandaşı olarak görür ve Sırbistan Cumhuriyeti vatandaşlarının kaydına girilmek üzere bir başvuruda bulunmuştur. Bu maddenin 1. ve 2. paragraflarında atıfta bulunulan imzalanmış ifade, işbu Yasanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş yıl içinde ibraz edilmelidir.Sırbistan Cumhuriyetinin 52'nci maddesinin birinci ve ikinci fıkrası uyarınca vatandaşlığa kavuşturulması için başvuru, başvuranın ikamet yerine göre iç işleri sorumlu yetkili kılınmalıdır. "


Sırbistan vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

⦁Sırp Yurttaşlığı ömür boyu sürecek ve ana yatırımcının yanısıra bağımlı ailenin eş, çocuk ve ebeveyni de içerebilir
⦁AB Schengen devletleri, İsviçre, Rusya Federasyonu, Hong Kong da dahil olmak üzere dünyanın 115 ülkesinden vizesiz seyahat
⦁Sırbistan, AB ve NATO üyeliği için gelecekte resmi olarak seçilecek bir aday ve BM ve DTÖ örgütlerinin tam üyesidir.
⦁Yeniden inşa etmek için yeni bir iş, yeşil arazi inşa etmek için mükemmeldir.
⦁Ortadoğu'ya güven. Abu Dhabi, Belgrad Waterfront milyar USD yatırım yapıyor!
⦁Belgrad, dünyanın en ilginç şehirlerinden biridir. Gece hayatı, dünya sıralamasına göre 1. belirlendi.
⦁Yatırım fırsatları için güçlü hükümet desteği
⦁Orta Doğu yatırımları her ay artıyor
Ek olarak :
⦁İstenirse çifte vatandaşlığı koruma fırsatı (ikinci pasaport)
⦁Vatandaşlığa ilişkin tamamen takdir yetkisi, vatandaşlık statüsünün üçüncü şahıslara bildirilmemesini sağlar
⦁Düşük vergi rejimi, vatandaşları, örneğin dünya çapındaki gelir, miras ve hediye vergisinden korumak
⦁İş ve yatırım için sayısız teşviklerle birlikte bir "iş cenneti" yaşantısı


Sırbistan'da yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira (Sırp Dinarı)
Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 25.463.52 Дин
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 16.854.47 Дин
Şehir merkezinde daire (3 yatak odası) 44.493.91 Дин
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 29.486.25 Дин
Şehir Merkezinde Apartman İçin Metrekare başına Fiyat 172,248.90 Дин
Metrekare satılık Daire merkez dışında 107.876.91 Дин
Maaşlar Ve Finansman
Ortalama Aylık Net Maaş (Vergi Sonu) 40.511.81 Дин
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, Sabit Faiz 4.46
Nerede Yaşamalı ?
Her başkent gibi Belgrad, Sırbistan'ın gözde yaşamının merkezi. Belgrad her zaman gece hayatı, moda ve diğer eğilimler gibi güncel alanlarda güncel kalmak istiyorsanız Belgrad'da bulunmanız gerekecektir. Bu kent, son yirmi yılda, başta Sırbistan'daki 90'lı yılların tarihsel olaylarından ötürü büyük bir dönüşüme uğradı ve mimarlık ve nüfus açısından hem değişimine neden oldu. 1999'da NATO bombalaması sırasında birçok eski binalar tahrip edildi ve bunun sonucunda birçok modern binalar yerini aldı. Ayrıca, birçok insan iş bulma ve eğitim için başkente taşındı ve Belgrad'ı gerçek bir metropol haline getirdi.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın